Views: 21

Novatorisks koka segmentēts apvalks, kas kalpos par klimata patvērumu skolai. Pentaura apvalks.

Maģistrantūras studentu grupa, kas specializējas skaitļošanas projektēšanā BarcelonaTech UPCSchool, ir veiksmīgi izstrādājuši un uzbūvējuši koka klimata patversmi valsts skolai, kas demonstrē vieglu konstrukciju segmentētos gofrētos koka korpusos ar digitāli izgatavotiem stingriem savienojumiem. Šis projekts atrodas pētniecības ietvaros, kas izceļ skaitļošanas projektēšanas, simulācijas un digitālās ražošanas metožu iespējas, lai samazinātu ekoloģisko pēdu arhitektūrā.

Pentaura apvalks izstrādāts, lai nodrošinātu daudzpusīgu telpu dažādām skolas aktivitātēm, dizains atklāj sazarotu velvi, kas iegūta, izmantojot digitālu formas atrašanas tehniku, kas atgādina Antoni Gaudi ikoniskos apgrieztos modeļus, pasargājot iedzīvotājus un iegūstot svaigāku gaisu, izmantojot elpojošu “ādu”.

Iedvesmojoties no salocītām gliemežvākiem un lapām, kā arī pēc lielas inženierijas pieredzes, apvalks kļūst rievots, lai palielinātu tā izturību pret ārējām slodzēm. Rievojums krasi palielinās otrajā inerces momentā, mainot korpusa pretestību pret izlieci, tādējādi samazinot koka dēļu biezumu, galu galā samazinot konstrukcijas kopējo masu, neskatoties uz virsmas laukuma palielināšanos. Masas daļu nosaka rievojuma forma un sadalījums, ņemot vērā kompromisu starp virsmas laukumu un konstrukcijas veiktspēju.

Izgatavojamība pēc segmentācijas
Korpusa diskretizācija trīsstūrveida plāksnēs sniedz praktiskas priekšrocības ražojamības un montāžas ziņā. Diskrētās saplākšņa sastāvdaļas var viegli izgatavot, izmantojot standarta 3 asu CNC iekārtas, izmantojot viegli pieejamu saplākšņa materiālu un radot ļoti maz atkritumu. Šo plākšņu izmērs un svars arī ņemts vērā domājot par transportēšanas vienkāršību, ļaujot tos ievietot parastajos transportlīdzekļos un montēt vienam cilvēkam bez ārējiem palīglīdzekļiem. No otras puses, divkārši izliektā apvalka sarežģītību beidzot absorbē triangulācija un neliela skaita pēc pasūtījuma salocītu metāla plākšņu vienkāršība, kas nodrošina ātru montāžu.

Viss ceļojums no koncepcijas līdz realitātei atspoguļo MPDA arhitektūras parametru dizaina maģistra studentu un mācībspēku sadarbības centienus, kuri izmantoja skaitļošanas dizaina un digitālās ražošanas rīku iespējas. Visi dizaina aspekti tika rūpīgi izstrādāti Rhinoceros Grasshopper, izmantojot Kangaroo2 formas atrašanas procesam un Karamba stingrai struktūras analīzei. MPDA programma kalpo kā ietvars skaitļošanas projektēšanas principu izmantošanai, kā rezultātā tiek radītas un optimizētas vieglas koka konstrukcijas ar minimālu ekoloģisko pēdu.

Studentu komanda:
Ksavjers Almanza, Bindhuja Amerpets, Imma Bigass, Kristians Kabezass, Migels Krūzs, Andrē Almeida, Roberts Fūzs, Nerea Gārdnere Eguskizaga, Šilešs Kumars, Adriana Moreno, Anna Nasralla, Najibs Peress, Vidžitendra Tejasvindfo R. V., Marilabona Ravirūndrans, Aršihanata. Šonibare

Fakultāte:
Žerārs Bertomeu, Dragoss Naicu, Marks Serra, Alekss Solā, Enrike Soriano, Peps Tornabells ar starptautiskiem ekspertiem viesmācībspēkiem: Julian Lienhard, Almudena Majano, Antonio Lara.

Fotoattēli Andrés Flajszer

Pateicības
Komanda pateicas AFA, Escola Turó de Can Mates vadībai un personālam par laipnību un atbalstu visa procesa laikā. Izsaka atzinību ETSAV Arhitektūras skolai par meistaru un darbnīcu uzņemšanu, Danielam Pikeram par Kangaroo2 un daudzām citām pārsteidzošām funkcijām, Karamba3d komandai, Spirafix par unikālajām zemējuma skrūvēm, Manxa par aparatūras atbalstu, Sumeplast par izsmalcināto cnc darbu, un Laser Penta par saviem metāla darbiem.

© 2024 KOKSNE.ORG
Avots: YouTube