Views: 73

Iespējams daudzi no mums ir domājuši par transformējamu māju kā pasakā, kura spēj pagriezties pret mums ar priekšu, bet pret mežu ar aizmuguri un tad veikli to izdarīt apgrieztā secībā. Pat mums reiz bija projekts, kur īpašnieks gribēja transformējamu māju, bet ar riņķveida kustību. Šajā video jūs ieraudzīsiet māju-transformeri, kas atrisināta pietiekami atjautīgi un nedārgi.

Kad viņa māte sāka runāt par koka paneļu mājas ierīkošanu savā pagalmā, Kaspars Šolss, pēc izglītības fiziķis, kurš strādāja tehnoloģiju firmā, taču vienmēr bija mīlējis arhitektūru, jautāja, vai varētu viņai izveidot ko īpašu.

Vēloties izveidot mājokli, ko varētu nomainīt tikpat viegli kā pārģērbties, Šolss uz koka platformas uzbūvēja māju ar vairākām čaulām. Ārējais slānis ir izolēti koka paneļi, kas atveras, lai atklātu stikla siltumnīcas paviljonu, kur pavadīt laiku vai izklaidēties aukstākās dienās. Stikla apvalku var arī atvilkt atpakaļ, lai izveidotu brīvdabas ēdamistabas, atpūtas vai uzstāšanās telpu. Tā ripinot paneļus var izveidot arī citas konfigurācijas, piemēram, vakariņu režīmu (koks vidū, stikls ārpusē, lai izveidotu pārsegtu vietu garam galdam un 30 viesiem).

Bez arhitektūras izglītības (mājas būvniecības laikā), Šolss ēku būvēja 8 mēnešus, veidojot konstrukciju pats (neregulāri ar ģimenes un draugu palīdzību). Viņš uzstādīja katru čaulu uz 8 maziem riteņiem, kas iestrādāti nesošo konstrukciju koka platformā. Grīdā viņš iebūvēja uznirstošās gultas un skapjus, lai paslēptu kontaktligzdas, un viņam pat bija plāni par izvelkamo vannu. Lai gan pēc tam, kad viņa māte un viesi dažas reizes gulēja uz uznirstošajām gultām, un viņi atdzina, ka tās ir neērtas, un viņš tās aizstāja ar mēbelēm no kaimiņa (kurš kā sagadījās ir dizainers – Pīts Heins Īks).

Pēc tam tapa arī komerciāls produkts: https://www.cabin-anna.com/

Bet noskatāmies video kā par savu izgudroto māju stāsta Šolss:

Avots: www.cabin-anna.com
© 2023 KOKSNE.ORG