Views: 45

Daudzas lietas cilvēks var paveikt savām rokām, tādēļ mūsu portālā Jūs atradīsiet sadaļu DIY, bet šajā gadījumā vācu puisis atjauno veselu māju. Ar pietāti pret vēsturisko mantojumu, ar degsmi, ar zināšanām. Ja ir vēlme, tad jebkurā Latvijas mazpilsētā var atrast, ja ne gluži fahverka māju, tad koka māju noteikti. Tas nekad nebūs lēti, bet tā nebūs lēta lieta, kas ātri novalkājas. Mājas, ja tās labi uztur un periodiski remontē, kalpo ļoti ilgu laiku.

Kā saglabāt 200 gadus vecu ēku un padarīt to derīgu nākamajiem 200 gadiem? Kā jūs varat atjaunot pildrežģa pieminekli ilgtspējīgā un nākotnē piemērotā veidā, lai mūsu nākamā paaudze varētu no tā gūt labumu? Un ko no tā var mācīties jaunajai ēkai?

Paturēsim prātā, ka mūsdienās ēkas lietderīgās lietošanas laiks tiek rēķināts uz 60 gadiem, bet šī māja pastāv jau 200 gadus un, profesionāli atjaunojot ar dabīgiem būvmateriāliem, to var saglabāt vēl 200 gadus. Ko tas nozīmē izejvielu izvēlē?

Būvlaukuma tūrē Jūs uzzināsiet:

° Kā var godīgi un būvfizikas ziņā pārdomāti atjaunot pildrežģa koka ēku,
° Kā mēs dabiski pārstrādājam veco koksni un padarām to ilgtspējīgu,
° Urban Mining: kā mēs turpinām izmantot esošos būvmateriālus, piemēram, jumta dakstiņus, un izmantot tos atkārtoti,
° Kā jūs izveidojat vērtīgu ēku, kas ir veidota tā, lai tā būtu holistiska, veselīga un ilgstoša, un kurā ir iekļauta ēkas bioloģija,
° būvējot no dabīgiem būvmateriāliem, piemēram, koka, māla un pārstrādātiem materiāliem, piemēram, putu stikla grants,
° Kā jūs varat gandrīz pilnībā atbrīvoties no celtniecības ķimikālijām.

Mēs varam arī gūt iedvesmu no šīs renovācijas jaunai ēkai, jo būvnieks piekrīt daudziem noderīgiem dabas likumiem, piemēram, būvfizikas principiem, kas ir būtiski ēkas ilgmūžībai.

Avots: YouTube
© 2024 KOKSNE.ORG