Views: 74

LESS IS MORE. Mazāk ir vairāk. Ne vienmēr cilvēkiem dzīvošanai nepieciešami 120, 150 vai 180 m2. par gadījumiem ar 3000 m2 nerunāsim, tā jau ir diagnoze.

Tātad – video, kurā 40 m2 koka ēka izpilda visas savas funkcijas. Ir vērts padomāt, vai ne?

Gawthorne’s Hut Luxury Accommodation // Mudgee NSW

Gavtorna “būda” ir luksus, 2 cilvēku, ārpustīkla ( nav pieslēguma centralizētam elektrotīklam ) , ilgtspējīga tūrisma projekts strādājoša lauku īpašuma ietvaros 10 minūšu attālumā no Mudžes  ( Austrālija ) centra. Noenkurotā cinkotā, plakētā čaula un bagātīgie kokmateriāli, kas pielietoti iekštelpās, norāda uz dominējošo siena šķūnīšu un nomaļu lauku ēku arhetipu, jo īpaši atsauc atmiņā īpašnieku bijušo siena šķūnīti, kas vētrā tika iznīcināts 2017. gadā. Plāns 40 m2 iekšējā platība tiek maksimāli palielināta, izmantojot atklātu telpu, –  vienīgā norobežotā platība ir WC.

Īpašums viesiem demonstrē iespējas dzīvot ar mazu ekoloģisko pēdu un iebūvējot ilgtspējīgus dizaina elementus, – saules fotovoltāžas sistēmu ar bateriju krātuvi, lietus ūdens krātuvi, dubulti stiklotus aizbīdņa logus,  efektīvus vannas istabas piederumus un pasīvo saules aptumšojumu telpām – dzīvot komfortabli un gudri.

Apbalvojumi

2021 Austrālijas Arhitektu institūta NSW valstu nodaļas arhitektūras balvas – mazo projektu arhitektūra

2021. gada Arhitizatora starptautiskās arhitektūras balvas – Arhitektūra + Living Small – Shorlisted

2021. gada Airbnb Host Awards – labākā Unique Stay Australia

Detalizēta informācija par projektu

Pasūtītājs – Vilgowrah// Structural Engineer – Barnson PL// celtnieks – Callander konstrukcijas// Saule paneļi – Black Lab Solar// fotogrāfija – Amber Creative

Ja dodaties uz Austrāliju, tad rezervācija šeit: https://www.airbnb.com/rooms/45646568?source_impression_id=p3_1691133096_cuCHlw6eBoxla7Dv

Avots: Austrālijas Arhitektu institūts
© 2023 KOKSNE.ORG