Views: 21

Šogad Latvijas Arhitektu savienība 2024. gadā atzīmē savu 100 gadu pastāvēšanas jubileju. Šajā sakarā daļa Latvijas Arhitektu savienības biedru ir sagatavojuši īpašu piedāvājumu sabiedrībai – skolām, augstskolām, medijiem, nevalstiskajām organizācijām, valsts iestādēm, uzņēmumiem un citiem interesentiem, vēloties veltīt 100 minūtes sava laika kādai sabiedriskai aktivitātei bez maksas. Mēs papildināsim piedāvājumu ar dažādu noderīgu dokumentu publicēšanu labas arhitektūras, restaurācijas un atjaunošanas entuazistiem, kuri grib saņemt kādu Eiropas naudas atbalstu.
Sāksim ar “Eiropas rīcības programmu kultūras mantojuma jomā”. Šis dokuments būs latviešu valodā un būs ļoti noderīgs, ja startēsiet kādā Eiropas Savienības fondu programmā par kultūras mantojuma atjaunošanu sākot no fasāžu atjaunošanas un nobeidzot ar piļu, muižu, koka arhitektūras un mācītājmuižu atjaunošanu. Latvija ir tik birokratizēta, ka šāds materiāls var būt ļoti noderīgs. Kāpēc tas nav publicēts? Varbūt tāpēc ka pie mums valda princips, ka visiem viss nav jāzin 🙂
Dokuments sver 20 Mb, jo ES salīdzinoši mazā dokumentā pamanījies iespiest daudz bildes, tāpēc šoreiz apskate būs mazliet ilgāka, jo dokumenta ielāde arī dflip ir mazliet citādāka.

Avots: Eiropas Komisija
© 2023 KOKSNE.ORG