Views: 60

Privātam klientam LignoAlp Karerzē ciemā realizēja māju “Chalet S”, ko raksturo īpaša koka apstrāde, iegūstot reģenerēta koka izskatu, lieli logu laukumi un 360° panorāmas skats uz Rozengartenu, Latemaru un Šlernu. Šāda koka apstrāde diez vai iepatiktos Latvijas klientiem, bet kā redzams, Alpos šāda māja ierakstās vidē perfekti.

Projekts: arhitekts Luca Marastoni
Konstrukcija: koka karkasa konstrukcija
Īpaša apdares iezīme: izgatavota no īpaši apstrādāta koka ar reģenerētas koksnes izskatu.

Kas ir Retrotimber?

Retrotimber ( 2014.gadā piešķirta Inovācijas balva Austrijā ) apvieno veca koka izskatu ar jauniegūtās koksnes statiskajām īpašībām.
Koksnes atkritumu izmantošana nesošajām detaļām ir iespējama tikai ļoti ierobežotā apjomā. Tieši šeit parādās Retrotimber, Zirl. Izejviela ir svaigi novākta koksne, kas tiek apstrādāta un padarīta par retrokoksni. Īpašs zemas temperatūras process izmanto ūdeni, temperatūru un daudz laika, lai mainītu koksnes krāsu. Saudzīgā apstrāde maz ietekmē mehāniskās īpašības, informē Retrotimber. Novecināšanas process tika zinātniski apstiprināts, veicot plašu komponentu testu sēriju sadarbībā ar Insbrukas Universitāti. Tāpēc retrokoksnes detaļas var aprēķināt statiski un tās ir piemērotas izmantošanai būvniecības nozarē – jaunbūvēm.

Avots un Foto: LignoAlp
© 2024 KOKSNE.ORG