Views: 16

Esam pārpublicējuši Bavārijas Mājokļu kompāniju asociācijas  visaptverošu uzziņu darbu KOKA INFORMĀCIJAS SERVISA  īpašajā sērijā, kurā ir izklāstīti visi būtiskie principi daudzstāvu dzīvojamo ēku plānošanai, izmantojot koka konstrukciju. Asociācija vēlas atvieglot Bavārijas mājokļu nozares plānošanu un būvniecību ar kokmateriāliem jaunām ēkām un paplašināšanas projektiem. Domājams šis apjomīgais darbs būs noderīgs arī Latvijas arhitektiem, būvkonstruktoriem un visiem interesentiem, kuri interesējas par koka ēku būvniecību.

252 lappušu garajā publikācijā ir ne tikai izskaidrotas pamatprasības uguns, skaņas un siltumizolācijai koka paneļu, masīvkoka un hibrīda konstrukcijās, bet arī sniegti paraugi par plaši izplatītām detaļām ēkās no trešās līdz piektajai ēku klasei ar konkursa tekstiem un atbilstošiem. pierādījumi.

Minhenes Tehniskās universitātes Koka konstrukciju un ēku būvniecības katedras izstrādātais plānošanas palīglīdzeklis tika izstrādāts sadarbībā ar visiem projektā iesaistītajiem, kas nozīmēja, ka klientu, arhitektu, speciālistu plānotāju, būvinženieru un koka būvniecības uzņēmumu pieredze varēja jāsaliek komplektā un jāsagatavo praktiski. Tas ir balstīts uz www.dataholz.eu — koka konstrukciju būvmateriālu, komponentu un detaļu savienojumu tiešsaistes apkopojumu, kuru pastāvīgi atjaunina akreditēti testēšanas institūti un atzītas pētniecības iestādes.

Publikācija tiek izplatīta tikai PDF formātā. Visas raksturīgās vērtības, datu lapas un saistītie verifikācijas dokumenti ir izstrādāti tā, lai tos varētu tieši un bez maksas izmantot iesniegšanai un pārbaudei iestādēm vai testēšanas inženieriem.

Jaunais palīgmateriāls pieejams šeit: https://koksne.org/paliglidzeklis-koka-eku-projektesanai-vacija/

© 2024 KOKSNE.ORG
Avots: Informationdienst Holz