Views: 34

Jau rakstījām, ka portāls KOKSNE.ORG iekļuva Latvijas IT nozares “Oskara” balvas “Platīna Pele 2023” finālā. 2023.gada 30.nopvembrī notika balvas pasniegšanas ceremonija un vienlaicīgi izcila konference par Mākslīgo Intelektu “Mākslīgā intelekta izmantošana ekonomikas transformācijai un ilgtspēja”. Konference norisinājās konferenču telpā “Fantadroms” Rīgā.Tajā uzstājās vairāki vietējie un ārvalstu eksperti, īpaši pievēršoties MI izmantošanas potenciālam ekonomikas transformācijā un ilgtspējā. Konferences tiešraidi bija iespējams vērot LIKTA Facebook, portālā TVNET un LMT Viedtelevīzijā. Mums īpaši interesantas likās Mārča Auziņa un SIA “Latvijas Mobilais Telefons” prezidenta Jura Bindes lekcijas, un fragmentus no pēdējās iespējams noskatīties šeit vai mūsu You Tube kanālā: https://www.youtube.com/@Koksne.

“Ikvienam no mums ir svarīgi izzināt mākslīgā intelekta iespējas, jo tieši tas ir lielākais palīgs rutīnas darbu veikšanā, atbrīvojot laiku un resursus virzieniem, kur nepieciešama tieša cilvēka iesaiste. Tomēr, kā rāda jaunākais Eiropas Savienības Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss (DESI), Latvijā to uzņēmumu īpatsvars, kuri izmanto mākslīgā intelekta iespējas, ir viens no zemākajiem Eiropā. Jaunāko tehnoloģiju jēgpilna izmantošana dod iespēju uzņēmumiem kļūt konkurētspējīgākiem globālajā tirgū. Šis ir arī viens no iemesliem, kādēļ pasniedzam gadskārtējo balvu – “Platīna peli” –, jo tā ir iespēja visiem uzzināt par jauniem un inovatīviem risinājumiem, kas ir pieejami un radīti Latvijas tirgū, ” savā uzrunā teica LIKTA prezidente, prof. Signe Bāliņa.

Šoreiz palikām otrajā vietā savā nominācijas kategorijā “MVU digitālā transformācijā”. Tomēr tikt nominētiem šajai prestižākajai balvai Latvijas IT nozarē, jau ir lieliska sajūta, kas pavadīs mūs visu Ziemasvētku laiku. Paldies organizatoriem un īpaši LIKTA prezidentei prof. Signei Bāliņai par lieliski pavadīto laiku konferencē un saturīgajām īslekcijām.

Tagad īsa foto un videoatskaite:

 

 

Foto un video: Ivo Inša
© 2023 KOKSNE.ORG