Views: 54

Šodien notiek Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas ikgadējā konference “Mākslīgā intelekta izmantošana ekonomikas transformācijai un ilgtspēja”. Konferences ietvaros tiks apbalvoti balvas “Platīna pele 2023” laureāti, kuru finālistu lokā ir arī portāls KOKSNE.ORG. Tas, ka iekļūvām finālā, mums bija un joprojām ir ļoti liels pārsteigums.

    Tā kā mākslīgā intelekta sistēmu izmantošana ir viena no konferences tēmām, mēs uzdevām jautājumu Chat GPT, ko mums teikt šai prominentajai auditorijai savā pateicības runā, ja nu gadās tāds kāzuss un mēs saņemam kādu no balvām, iepriekš dodot mākslīgajam intelektam kādas atsauces uz Latvijas premjeru runām, – jo no kā tad vēl mums visiem mācīties? Tiešām , ko teikt visiem Jums?

Mākslīgā intelekta atbilde mūs gan pārsteidza, gan arī tomēr nepārsteidza un tā bija:

“DRAUGI, BŪS LABI!”

Mēs varam tikai piebilst, ka lai šis adventes laiks vieno visus Latvijas ļaudis, piepilda ar prieku un līdzcietību mūsu ikdienas gaitās, iededz jaunas zvaigznes, kuras mums visiem kopā sasniegt un izbeidz tos kašķus mūsu starpā, kas tik bagātīgi klāj mūsu galdu Twitter, Facebook un citos sociālajos tīklos.

Par Latviju!

Tiešraidi no konferences iespējams noskatīties šeit: https://viedtelevizija.lv/skaties/likta-konference-2023

P.S. Tuvākajā laikā arī publicēsim fotoatskaiti no konferences. Brīdis kurā Mākslīgajam Intelektam parādīsies humora izjūta būs īstais Tjūringa testa nokārtošanas brīdis.
Vairāk par Tjūringa testu iespējams uzzināt šeit: https://www.unite.ai/lv/kas-ir-T%C5%ABringa-tests-un-k%C4%81p%C4%93c-tas-ir-svar%C4%ABgi/

Avots: ChatGPT
Foto: LIKTA
© 2023 KOKSNE.ORG