Views: 33

No 2027. gada LIGNA noteiks jaunu stratēģisko kursu datumu ziņā. Tas atstās ierasto pasākumu periodu Debesbraukšanas dienā un, sākot no 2027. gada, turpināsies nepāra gados – bet atsevišķi no valsts svētkiem – pavasarī Hannoverē, Vācijā. Tāds bija LIGNA organizatoru Deutsche Messe AG un VDMA Woodworking Machinery kopīgs lēmums pēc intensīvām diskusijām. LIGNA 2027 notiks Hannoverē no pirmdienas, 10. maija līdz piektdienai, 14. maijam, un LIGNA 2029 no pirmdienas, 14. maija līdz piektdienai, 18. maijam. LIGNA 2025 datums no pirmdienas, 26. maija līdz piektdienai, 30. maijam. paliek nemainīgs.

Stefānija Vāgnere, Deutsche Messe AG LIGNA vadītāja: “Izšķirošais faktors LIGNA pārcelšanai no 2027. gada ir apmeklētāju uzvedības maiņa Debesbraukšanas dienā un nākamajā piektdienā.” Ieskats LIGNA vēsturē liecina, ka gadatirgus sākotnēji bija apzināti plānots Debesbraukšanas dienas nedēļā. Apmeklētāju uzmanība valsts svētkos īpaši bija vērsta uz kvalificētu amatu sektoru. “Pēdējos gados ir būtiski mainījusies apmeklētāju atpūtas paradumi. Ceturtdiena kā valsts svētku diena un nākamā piektdiena ir ļoti populāra kā pagarināta brīvdienu nedēļas nogale, jo īpaši Vācijas tūristu vidū no kvalificētā amatniecības sektora, bet arī no cit;am nozarēm. Mūsu apmeklētāju analīze to skaidri apstiprina. Kā pasaulē vadošais kokapstrādes un kokapstrādes nozares gadatirgus, mēs vēlamies iepazīstināt mūsu izstāžu uzņēmumus ar kvalitatīvu un kvantitatīvu nacionālo un starptautisko apmeklētāju skaitu visās piecās izstādes dienās – no visām apmeklētāju mērķa grupām. No mūsu viedokļa tas būs iespējams tikai tad, ja LIGNA nākotnē pametīs Debesbraukšanas nedēļu,” skaidro Vāgnere.

VDMA Woodworking Machinery par ļoti svarīgu uzskata jaunu pasākumu periodu LIGNA, sākot no 2027. gada. Dr. Bernhard Dirr, VDMA Woodworking Machinery rīkotājdirektors, Frankfurte pie Mainas: “Šodien veiksmīgas izstādes atslēga ir efektivitāte, un tas attiecas gan uz izstādes dalībniekiem, gan apmeklētājiem. Izstādē pavadītais laiks ir vērtīgs, un tas ir jāizmanto optimāli. To vislabāk var panākt, ja apmeklētāju skaits ir sadalīts pēc iespējas vienmērīgāk pa visām dienām. Tieši to nodrošina jaunais LIGNA datums.

Vēl vairāk izmantojot starptautisko apmeklētāju sinerģiju ar interzum Ķelnē pārplānojot tādu pasaules vadošo izstādi kā LIGNA, ir jāizvērtē un jāņem vērā daudzi dažādi aspekti un sarežģītas savstarpējās attiecības. Īpaši attiecībā uz starptautiskajiem LIGNA apmeklētājiem no ārzemēm, datumu tuvums Ķelnes interzum ir svarīgs faktors. Abi gadatirgi tradicionāli notiek tuvu viens otram un kopā piesaista starptautiskus apmeklētājus. Un tieši šie apmeklētāji, plānojot ceļojumus un apmeklējumus, gūst labumu no divu tematiski savstarpēji papildinošu gadatirgu tuvuma.

Stefānija Vāgnere: “Mēs plānojam LIGNA 2027 pirms interzum. No 2029. gada LIGNA darbosies paralēli interzum. Veicot šo soli, mēs nodrošināsim visiem apmeklētājiem iespēju apmeklēt abus gadatirgus sabalansēti un laika ziņā efektīvi un tādējādi veicināsim starptautiskā apmeklētāja vidējo uzturēšanās ilgumu Eiropas gadatirgos, kas saskaņā ar mūsu analīzi ir aptuveni 2,5 dienas. ”.

Īsumā par LIGNA datumiem no 2025. līdz 2029. gadam:

LIGNA 2025: no pirmdienas, 26. maija līdz piektdienai, 30. maijam Hannoverē (nemainīts).
LIGNA 2027: no pirmdienas, 10. maija līdz piektdienai, 14. maijam Hannoverē (jaunums).
LIGNA 2029: no pirmdienas, 14. maija līdz piektdienai, 18. maijam Hannoverē (jaunums).

Par LIGNU.

Pasaulē vadošo kokapstrādes un kokapstrādes nozares izstādi kopīgi organizē Deutsche Messe un VDMA Woodworking Machinery. Tajā ir parādīts viss produktu un pakalpojumu klāsts primārajai un sekundārajai rūpniecībai – instrumenti, mašīnas un sistēmas pasūtījuma un masveida ražošanai, virsmu tehnoloģija, koka paneļu ražošana, kokzāģētavu tehnoloģija, enerģija no koksnes, mašīnu sastāvdaļas un automatizācijas tehnoloģijas, kā kā arī mežsaimniecības tehnikas mašīnas un sistēmas.
Izstādē parasti tiek pasniegta Vācijas koka būvniecības gada balva, kas norisinās tajos pašos gados kā izstāde.

Avots: LIGNA preses relīze
Foto: Ivo Inša
© 2023 KOKSNE.ORG