Views: 80

The Cabin by Johnstone Callaghan Architects ir maza ekoloģiska māja, kas atrodas Abel Tasman nacionālajā parkā, Jaunzēlandes Dienvidu salā. Savienota ar dabu un savvaļas dzīvnieku ieskautā mazā ekoloģiskā māja ir viens no četriem privātīpašumiem, kas ir sasniedzams tikai ar laivu vai pa pastaigu celiņu. Tā kā The Cabin atrodas starp kokiem, arhitekti pēc iespējas ierobežoja koku ciršanu īpašumā, lai īpašnieki varētu dzīvot nošķirti.

Ierodoties mazās ekoloģiskās mājas vietā, mājas apskate sākas īpašuma zemes stāvā. Mājas apskate ved jūs augšup pa līkumotām kāpnēm. Mazās ekomājas galvenajā dzīvojamā telpā ir virtuve ar koka apšuvumu, kas papildina interjera dizainu, ar gaišajiem toņiem pēc tam kontrastē ar tumšiem koka toņiem, kas atrodami galvenajā guļamistabā. Pārējā mājas daļa ved uz stāva zonu, kur betona bunkurā atrodas āra tualete. The Cabin labajā pusē ir novietota āra duša, kas ļauj īpašniekiem pilnībā nošķirties no dzīves un starp koku galotnēm nodušoties.

The Cabin ir veidota tā, lai tās struktūra būtu maldinoši vienkārša, un tās platība ir tikai 37 kvadrātmetri, un tajā ir pielietoti dažādi pārsteidzoši interjera dizaina un arhitektūras momenti. Turklāt katrs mazajā ekoloģiskajā mājā esošais elements tika izstrādāts tā, lai tie visi darbotos harmonijā viens ar otru. Sadarbojoties ar klientiem, lai mazajā mājā izveidotu individuālu dizaina izvēli, uzņēmums Johnstone Callaghan Architects iekļāvis tajā unikālas manuāli pārbīdāmas sistēmas, lai īpašumu vēl vairāk atvērtu ārpasaulei, izmantojot pielāgotu sistēmu, kas darbina ārējos slēģus. Johnstone Callaghan Architects ir izstrādājis The Cabin, tā lai tā pazūd krūmājos un ļautu īpašniekiem justies sasaistītiem ar dabu jebkurā laikā un just to no katras telpas mazajā ekoloģiskajā mājā.

Avots: YouTube
© 2024 KOKSNE.ORG