Views: 1

Brock Commons Tallwood House ir 18-stāvu studentu rezidence Britu Kolumbijas Universitātes (UBC) Point Grey pilsētiņā Kanādā. Tās atvēršanas brīdī tā bija pasaulē augstākā koka celtne. Video atradīsiet izsmeļošu informāciju kā tas tika projektēts, celts un ekspluatēts + ievietojām .pdf materiālu par ēku.

Atrašanās vieta: Vankūvera, Kanāda.

Platība: 15 115 m2

Arhitekti: Acton Ostry Architects Inc.

Izmantoti sekojoši koksnes veidi:

Cross-laminated timber (CLT)

Glue-laminated timber (GLULAM)

Parallel strand lumber (PSL)

Izmantotās koksnes apjoms: 2233 kubikmetri CLT un GLULAM

Potenciālie CO2 ietaupījumi: 2432 metriskās tonnas CO2

Šis piecdesmit četrus metrus augstais dzīvojamais tornis, kad tas tika pabeigts 2017. gadā, kļuva par pasaulē augstāko  koka  ēku.

Kā pirmais šāda veida projekts saņēma starptautisku atzinību un plašsaziņas līdzekļu atspoguļojumu par  koka konstrukciju iespēju paplašināšanu, atspoguļojot globālo interesi par ilgtspējīgākiem veidiem, kā būvēt daudzstāvu ēkas. Tagad ēkā dzīvo vairāk nekā četri simti studentu, apdzīvojot vairāk nekā 270 studiju tipa dzīvokļus un 33 četru guļamistabu telpas. Kopējās telpas saviesīgām sapulcēm un mācībām atrodas ēkā, no kurām paveras elpu aizraujoši skati uz Vankūveras Burrard Inlet.

Astoņpadsmit stāvu konstrukcija ir novatoriska un efektīva Duglasa egles līmētā kokmateriālu (GLULAM) un paralēlo šķiedru zāģmateriālu (PSL) kolonnu sistēmas apvienojums, kura  nes 5 slāņu krustām līmētus koka grīdas paneļus (CLT). Tērauda savienotāji nodrošina tiešu slodzes pārnešanu starp kolonnām un nodrošina CLT paneļu nestspēju. Ēkas norobežojošās konstrukcijas ir veidotas no saliekamo paneļu sistēmas koka paneļiem, kas apšūti ar augstspiedienā presētu kokšķiedras  laminātu.

Brock Commons Tallwood House

Avots: YouTube
© 2023 KOKSNE.ORG