Views: 16

WikiHouse fonds ir izstrādājis saplākšņa ēku sistēmu, kuru var lejupielādēt no jebkuras vietas pasaulē. Saplākšņa gabalus var sagriezt lokāli, izmantojot CNC frēzi, un ikviens var samontēt ēku uz vietas, izmantojot viegli pieejamus instrumentus.

CNC (Computer Numerical Control) iekārtu darbina datorprogramma. Saplāksni griež divu veidu CNC mašīnas: CNC maršrutētāji, kas griež gan divdimensiju, gan trīsdimensiju ar rotējošiem griešanas uzgaļiem, ko sauc par gala frēzēm, un CNC lāzera griezēji, kas izmanto lāzera starus, lai veiktu divdimensiju griešanu. Abas mašīnas ļauj veikt daudz ātrāku, sarežģītāku un precīzāku griešanu, nekā tas bija iespējams iepriekš.

Saplāksnis ir īpaši labs materiāls CNC griešanai, jo tas ir izturīgs, stabils un izgatavots pēc standarta, vispasaules specifikācijas. Tā izturība un stabilitāte nodrošina to, ka to var viegli salabot – gabalus var izgriezt no loksnes un sagriezt kopā, bez papildu stiprinājumiem. Pateicoties materiāla standartizācijai, dizainu var droši izgriezt jebkurā vietā pasaulē, izmantojot vienu digitālo failu.

Šis būtu risinājums Ukrainai, kur Krievijas agresijas rezultātā daudzi iedzīvotāji palikuši bez savām mājām. Latvijas valdībai jādāvina Ukraiņiem nevis gatavas moduļveida mājas, bet CNC iekārtas un saplāksni. Par laimi mēs esam saplākšņa lielvalsts un CNC iekārtas izgatavošana nav nekāda raķešu zinātne.

Skatāmies, mācāmies un darbojamies:

© 2023 KOKSNE.ORG